Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč, sakra, potřebujete mermomocí jít na pobočku, když věc můžete vyřídit elektronicky? Klidně si choďte do bynky osobně vybírat, když Vám vadí, že někdo ví, co si kupujete. Ale nechte na nás ostatních, abychom určili, co považujeme za nás výhodné.

Své osmdesátileté vrstevníky s podobnými názory (trochu) chápu. Vy jste neuvěřitelný.

0 0
možnosti

V čem vidíte, že je zákoník práce "cár papíru"?? Propouštění je zřejmě pro nadbytečnost. To zákoník umožňuje (už nejméně 60 let). Jistě byla dodržena výpovědní lhůta a odstupné bude dle kolektivní smlouvy. Tak proč "cár papíru". Zřejmě jen Vaše neznalost zákona.

Jen na okraj: Banky snížily úrokové sazby jako normální reakci na obrovské snížení sazeb Českou národní bankou.

0 0
možnosti

PS: Žádný zaměstnavatel není zřízen proto, aby se staral o nadbytečné pracovníky. Ani banky. (Umí to jen stát a je to strašně špatně.) Jde o to, rozloučit se s pracovníkem civilizovaně. Oni šéfové bank nespravují své peníze, víme?

0 0
možnosti

Když nerozumíte ani jednoduchému pojmu 'odklad splátky', tak nefilozofujte. Ano - splátka byla odložena (cash dlužníka na krátkou dobu vylepšen). Ale odložením splátky dluh nezmizel - proto běží (základní) úrok dál. Pouze není odklad splátky (ze zákona "koronavirového") penalizován úrokem sankčním. Neexistuje nic samozřejmějšího!!

Jo - vy se divíte, že banky neodpustily splátky - tedy že neodepsaly část dluhu, aniž by byl tento dluh skutečně splacen. Jinými slovy aby věnoval dlužníkům tři splátky (se zapůjčených peněz). Neuvěřitelné, zrůdné.

Co byste říkal Vy, kdybyste měl z povinnosti rozdat 5 % svého majetku (máte-li jaký)? Z povinnosti, ne z entuziasmu.

0 0
možnosti

R^.

Banky se už nějakou dobu chovají jako ryze byrokratické instituce zabývající se jakýmsi "úřadováním o penězích".

0 0
možnosti

Banky se chovají jako správci peněz, svěřených jim vkladateli a akcionáři (akcionářem jsou převážně fondy, někdy částečně stát).

Co považujete za úřadování o penězích"? Můžete uvést příklad, abychom pochopili, o čem je řeč?

0 0
možnosti

J52a54n 88R24á19ž

28. 5. 2020 16:31

Banky jsou tak našlapány "likviditou", kterou nemají kam ziskově investovat, že se divím, že ještě nějaké úroky ke vkladům dávají.

Známý z Erste-Česká spořitelna mi nedávno s nadsázkou řekl, že kdyby banka neoperovala s virtuálním oběživem a měla pracovat se skutečné fyzicky přítomnými penězi, musela by si pro jejich skladování pronajmout sportovní halu.

K propouštění v tomto sektoru služeb: Při nástupu t.zv. "průmyslu 4.0, tedy plné digitalizace a automatizace, jsou primárně nejvíce ohroženy pozice v bankovním sektoru a pojišťovnictví, což je všeobecně známo dlouho a musí se s tím počítat. Už někdy na podzim proběhla internetem zpráva, že u Morgan Stanley dojde ke snížení počtu zaměstnanců na pozicích analytik a makléř o 2/3, Deutsche Bank redukuje počet pracovních míst o cca 20 tis. a totéž se týká i britské Barclays, či americké Citygroup.. Vedení Erste, pokud je má informace správná, vyjednává s odbory o "lidsky přívětivém" postupu při propuštění několika tisíc svých kmenových zaměstnanců.

1 0
možnosti

Opravdu měla banka tolik volných (tedy vloženy a nerozpůjčovaných) peněz? Já jsem to v její bilanci nenašel. Pasiva byla na stejné výši, jako úvěry + vlastněné cenné papíry.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS